Yhteystiedot

Matti Pirhonen
Pariladonkuja 2
33920 Pirkkala
0503202890

Kuka olen 

Matti Pirhonen, hankintapäällikkö MTD

Ikä:            68-vuotias

Koulutus:  ylioppilas

                 yo-merkonomi (markkinointilinja)

                 materiaalitoimintojen tutkinto MTO

                 materiaalitoimintojen johtamisen tutkinto MTD

                 lukuisia ammattiin, luottamustehtäviin ja kieliin liittyviä kursseja

Kielitaito:  suomi, ruotsi, saksa, englanti, italia

Perhe:  puoliso Pirkko Leponiemi-Pirhonen, kanttori sekä kaksi nuorta aikuista lasta  ja 3 lastenlasta eli vunukka.  Lapset asuvat jo muualla ja ovat avioiituneita Olen asunut Lempäälässä, Vantaalla, Kangasalla ja Pirkkalassa.

Työhistoria ja yrittäjyys:  Vuodesta 1974 suurten ja keskisuurten rakennusliikkeiden hankintamiehenä ja hankintapäällikkönä noin 27 vuoden ajan Pirkanmaalla ja Helsingissä Myös markkinoinnin ja hankinnan konsulttitehtäviä. Nykyisin eläkkeellä. Vuodesta 2018 alkaen olen toiminut sivutoimisena metsätalousyrittäjänä. Porissa olevat peltoni olen vuokrannut paikalliselle yrittäjälle.

Harrastukset: luonto, luonnonsuojelu, linnut, ympäristönsuojelu, kulttuurimaisemat, kansallinen kulttuurityö, Karjalan historia, järjestötoiminta

Järjestöjä ja muita organisaatioita, joissa toimin tai olen luottamustehtävissä: Pirkanmaan liitossa Maakunnan yhteistyöryhmän jäsen (MYR),  Pirkkalan ympäristöyhdistys varapuheenjohtajaen , aiemmin toiminut vajaa 10 vuotta SL Pirkanmaan hallituksessa, osan ajasta varapuheenjohtajana, Toiminut aiemmin myös lähes 10 vuotta Luonnonsuojeluliiton liittovaluustossa, Kaunis Maa ry Pirkanmaan luonnonsuojelurahasto puheenjohtaja, Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys jäsen kohta 60 vuotta, Tampereenabetesyhdistyksen Pirkkalan alaosaston toimintaryhmän jäsen, Pirkkalan alaosaston OMA-ryhmän vetäjä, Pirkkalan omakotiyhdistykset OKYT ry puheenjohtaja, Toivion omakotiyhdistyksen hallituksen jäsen, Tampereen merkonomit, Suomen LogistiikkayhdistysLogy ry;n seniorijäsen (jäsen lähes 40 vuotta) Pirkkalan Karjala-seuran kunniapuheenjohtaja, Karjalaisseurojen Tampereen piirihallituksen jäsen, hengellisen toimikunnan puheenjohtaja ja Karjala-laatta myynnin vastaava, Kampin sukuseura hallituksessa, yms järjestöjen edustuksia

Poliittisesta toiminnasta: Toiminut vuosina 1968....1982 keskustanuorissa Pohjois-Hämeessä ja Uudellamaalla, mm. NKL:n Lempäälän osaston puheenjohtajana, Pohjois-Hämeen piirin hallituksessa ja puoluekokokousedustajana. Ollut myös Lempäälän nuorisolautakunnan jäsenenä kaksi vuotta. Myöhemmän vaativan työhistorian aikana keskittynyt pääosin ammatillisiin-, kulttuuri-ja luontoharrastuksiin. Nykyisin v 2008 syksystä alkaen olen harrastanut kunnallispolitiikkaa ja olen Pirkkalan Keskustan varapuheenjohtaja V. 2013 - 2018 sekä puheenjohtajana  2019 - 2021

Pirkkalan kunnan luottamustoimissa:

OLIN KESKUSTAN EHDOKKAANA PIRKKALAN KUNNANVALTUUSTOON v.2008.

TULIN VAALEISSA VALITUKSI KESKUSTAN 1.VARAVALTUUTETUKSI JA OLIN 6.9.2010 ALKAEN PIRKKALAN KUNNANVALTUUTETTU VUODEN 2012 LOPPUUN. 

OLEN PIRKKALAN KUNNAN TARKASTUSLAUTAKUNNASSA v. 2008 alkaen SEKÄ OLLUT V. 2012 LIIKUNTA- JA NUORISOLAUTAKUNNAN JÄSEN.

VUODEN 2013 ALUSTA ALKAEN OLEN KESKUSTAN 1. VARAVALTUUTETTU ja myös alkaen  v. 2017.  Toimin edelleen varavaltuutettuna.

Olen myös Pirkkalan tarkastuslautakunnan jäsen perusturvan tarkastusparina sekä kestävän kehityksen valiokunnan jäsen v, 2017  ja myöhemmin HINKU-valiokunnan jäsen 2020.